Min Dagbok (klicka på datumen nedanför till vänster för att läsa tidigare bloggar)

                         Nu kan ni kommentera mina utbrott direkt under inlägget om ni vill, och som sagt,

                         ni behöver bara uppge namn eller pseodony'm

Åter på banan

2015-06-07

I september förra året, närmare bestämt den 22:a åkte jag på något som gjorde jäkligt ont. Vi hade hunnit vara i Side en av våra tre veckor. Det gjorde ont när jag satt i en vanlig stol eller på toastolen och kunde bara ligga på höger sida, det kändes som ett sår revs upp inne i sätesmuskeln på vänster sida så fort jag satte mig. När smärtan väl uppstått så var det enda som hjälpte att ställa sig upp och vandra runt med kryckor, som vänner till mig hade köpt, i början 3-4 timmar innan det släppte och efterhand kortare tid. I februari räcket det med ca. 15-10 minuter.

Sista veckan var jag på sjukhus två gånger i Side och den tredje i Mananavgat där jag fick ligga med dropp de två sista dygnen innan hemresan. Tre läkare konstaterade att jag hade en inflammation i de små musklerna som ligger under stora sätesmuskeln och håller ihop höftleden.

Fick assitanshjälp hela vägen hem från Turkiet till Kiruna, något bra har EU gjort i alla fall.

Läkarbesök hemma dagen efter hemkosten gav samma resultat. Nu fick jag också veta att detta oftast drabbar elitidrottsmän som överanstränger aktuella muskler och att det inte finns så mycket annat att göra än att vila och försöka tänja ut muskeln så mycket som möjligt för att få genomströmning av nytt blod.

Jo jag tackar jag, möjligen tillhör jag eliten i stavgång som jag sysslat med ända sedan 1997 då jag fick en hjärtinfarkt. Det gjorde jag även i Side, en timme varje morgon.

Den 20 februari i år efter fem månader var det någon som tryckte på en stoppknapp smärtan var som bortblåst. Men, men när hjärnan inte hänger med kroppen i ålder, hjärnan 25 och kroppen 71 år, så åkte jag på ett bakslag.

Helgen före påsk var jag ute med mina söner och körde material och saltstenar med skoter till våra älgpasställen. Det var 60-70 cm  ospårad snö vilket innebar mycket balanserade och parerande och det behövdes inte mer för att inflammationen fick bränsle och blossade upp igen. Har förbannat mig själv men vad hjälper det.

Nu har den i alla fall stoppats igen ingen smärta, kan sitta på en vanlig stol och ta på mig strumpor och skor, kan ligga i alla ställningar utan att det gör ont. Har dock inte vågat åka till Side i vår, däremot räknar jag med att vi åker ner den 17 september och stannar en månad.

Gnistan har varit borta men kommer nu tillbaka sakta men säkert och ska förhoppningsvis börja uppdatera hemsidan.

Så här ser det ut och har namnet Piriformis, den inflammerade lilla muskeln sväller och klämmer på ischiasnerven när man böjer benet.

 

Önskar alla vänner och besökare en riktigt fin och bra sommar och semester, hoppas att träffa åtminstone någon av er i Side i September

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden