Några restauranger och barer som vi alltid försöker besöka när vi är i Side.

Här tänkte jag lägga in tips på restauranger och barer som Ni har besökt och som Ni tycker är värda ett besök. I underfliken Foton lägger jag in bilder på dessa. Skicka gärna in både tips och ett eller två foton. 

 

                        

 

                                                         

 

SUNFLOWER, GOLDEN STAR, FAVORI, TROPIC STEAK HOUSE,  och ALAADDIN BISTRO STEAK HOUSE alla strandnära vid västra stranden. FAVORI något billigare än de andra. SURF BAR är tillbaka på samma gata som tidigare fast ca. 30 meter ovanför på vänster sida.

Uppe i det engelska området ovanför stora gatan Atatürk Bulvari mot marknadsplatsen har vi ett par restauranger som vi kan rekommendera. Det är APOLLO och lite längre bort efter vägen mot Manavgat FLYING HORSE som ägs av en god vän till oss.

Sedan har vi restaurangen UMUT som  ligger på ovansidan av Ataürk Blv en bit mot Kumköy.


Inne i centrum i gamla stan finns också bra restauranger, tyvärr är prisläget ett helt annat, i vissa fall det dubbla. På några ställen kan man också bli lurad, det bärs in en massa "förrätter" som man inte beställt och som kommer på notan. Tacka nej till allt som Ni inte beställt.

En restaurang som vi gärna rekommenderar är Malin och Ahmets nya Side FRIENDS RESTAURANT  som ligger i närheten av Papaya och Side Resort. Är säker på att ni får lika bra service, god mat och bra priser som på det gamla stället Restaurant Gül.

 
För alla kebabälskare kan vi rekommendera MODUL DÖNER KEBAB HOUSE som ligger på höger sida när man kommer uppifrån efter huvudgatan i gamla stan, ungefär mitt i mellan början på gatan och hamnen. Ingången är bara som ett hål i väggen. De har förmodligen Side:s godaste kebab.

 

Alldeles nedanför vårt hotel ligger Delphin Cafe Bar & Restaurant, här brukar vi för det mesta stanna upp efter beachen och ta ett glas vitt eller en öl, även på kvällarna brukar vi sitta här ett stort gäng och ha trevligt. Ovanför vårt hotell ligger den Italienska Ristorante Pizzeria, här serveras äkta italienska pastor av alla de slag, den italienska lasagnen är oslagbar.

  
Sedan finns det massor av andra bra restauranger och barer som vi också besökt men inte gjort några speciella noteringar om.
 
En gyllene regel är att, ju längre bort restauranger och affärer ligger från händelsernas centrum, ju billigare är det. Den här regeln gäller i alla turistländer.
En annan regel som också är bra att följa är, om en restaurang har mycket gäster så är det sannolikt en bra sådan. Det här stämmer inte alltid men oftast.

Foton från de flesta namngivna restaurangerna hittar lite här och var på hemsidan men också i en underflik till denna sida.

En liten varning, en del restauranger bär in en massa förrätter som ni inte beställt och som man kan tro ingår, men så är det inte, notan kan bli väldigt dyr så tacka nej till allt som ni inte beställt.